26 February 2016

Suursyömäri kylässä (testissä Myllyn Paras pannukakkujauho)

DSC_0016

Olen viettänyt viimeisiä lomapäiviä ennen töiden alkamista, teen siis töitä vanhassa duunissa erityislasten parissa muutaman viikon ajan, sijaistan sairauslomalla olevaa työntekijää. Tällä viikolla on vietetty eteläisessä Suomessa talvilomaa ja minä olen treffaillut tuttuja oikein urakalla nyt lomaviikolla. Siitä syystä on blogin kirjoittaminenkin jäänyt, ja ulkoilukelit ovat olleet myös aivan mahtavat! Eilisille vieraille tein feta-pinaattipiirakan ja tänään vuorossa oli suolainen pannukakku.

Olen ollut mukana Hopottajissa suunnilleen vuoden verran ja vasta nyt pääsin ekaa kertaa testailemaan uutta tuotetta. Testissä siis Myllyn Paras pannukakkujauho. Tuotteen sai siis testiin ilmaiseksi, Hopottajilta lähetettiin lahjakortti jolla sai lunastettua kaksi pussia pannukakkujauhoa. Jauhon lisäksi tarvitaan vielä 9 dl maitoa sekä pari ruokalusikallista rasvaa.

DSC_0033

Kaikki sujui niin kuin Strömsössä, ainakin aluksi. Jauhoihin sekoitettiin neste (itse käytin maitoa) ja rasvaa, lisäksi lisäsin 400 grammaa jauhelihaa koska tarkoituksena oli tehdä suolainen pannari. Uuni lämpenemään ja systeemit turpoamaan. Jossain meni pieleen ja kun pannari oli ollut uunissa 25 minuutin ajan, se oli edelleen niin vetelää ettei sitä voinut kuvitella syövänsä. Ei muuta kuin jatkoajalle uunissa ja loppujen lopuksi pannari kärähti osittain ja tunnin uunissaolon jälkeen koostumus oli sellainen että pannaria pystyi lusikan sijaan syömään haarukalla. Pitkästä uunissaoloajasta johtuen pannarista tuli väritykseltään tuollaista karsinogeenipannaria :D Maku oli kyllä ihan ookoo ja onneksi tomaatti-mozzarella-rucola-yhdistelmä pelasti hiukan tuota epäesteettistä näkymää.

DSC_0027

Kutsuin T:n syömään pannaria ja häneen kyllä upposi kaikki lautaselle laitettu joten ei tämä kokeilu nyt aivan toivoton ollut. Jatkossa teen kyllä pannarin ihan alusta asti itse, silloin onnistuminen on varmempaa. Hintaa yhdella jauhoseoksella on hiukan alle pari euroa, plus siihen sitten päälle vielä rasva sekä maitoa. Käteviä tuollaiset pussit on ottaa vaikkapa mökkireissulle mukaan, on niissä ne hyvät puolensa. Täältä pääset lukemaan lisäinfoa tuotteesta.

Onko muita tuotetta testanneita lukijoissa? Toivottavasti teidän kokkailut sujuivat paremmin :D

4 comments

 1. ohoh! Onneksi maku ratkaisee! Mietin, miksi se noin käyttäytyi? Annoitko vetäytyä uunista oton jälkeen hetken? annos näyttää hyvältä joka tapauksessa ja kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiedä missä vika, ehkä lisäsin rasvaa liikaa ja se muutti merkittävästi koostumusta. Onneksi maku oli ihan jees :D

   Delete
 2. Ai säkin olit tässä testauksessa mukana! :D Ei kauhean hyvin onnistunut minunkaan testailut, oli tosiaan kovin lirua se taikina, ja tuntui että ei sitä saa kypsäksi millään

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo! Tuli sellaisia epätoivon hetkiä ihan suoraan sanottuna :D Pannari tunnin uunissa ja siinä vaiheessa tuli jo "muutama" kirosana :D Kiva kuulla etten ollut ainoa!

   Delete

Designed by: Natalie Groth