20 July 2015

geokätköilystä

kuva:Gratisography

Minulla on tavoitteena liikkua päivässä suunnilleen kymmenen kilometriä ja se on kyllä ylittynyt miltei joka päivä. Olen viime aikoina hakenut geokätköjä, ihan rauhalliseen tahtiin, en veren maku suussa. Välillä on kyllä tullut mieleen, että onko tämä ihan terveen ihmisen hommaa, käännellä kantoja ja kiviä pöpelikössä. Oli tai ei, hauskaa se on!

61° 23° Tampere on yksi lemppari geokätköilyblogien osalta, varsinkin näin aloitteleva harrastelija on saanut sieltä monta hyvää vinkkiä. Lisäksi Facebookista löytyy asiaan vihkiytyneitä ryhmiä, joista saa apua ihan pikkujutuissakin. Tässä linkki aloittelijan oppaaseen.

Linkittäkää ihmeessä kätköilyaiheisia blogeja, omianne tai muiden, kaikki luetaan suurella mielenkiinnolla.

(tänään jäi yksi kätkö hakematta, se oli puussa, näin sen, mutta oksat olivat sen verran liukkaita etten uskaltanut kiivetä sitä hakemaan, mutta...I'll be back!)

Niin ja mitä geokätköily on: lataat esim. älypuhelimeesi sovelluksen, katsot sinua lähellä olevat kätköt, tallennat ne, gps päälle ja lähdet etsimään suunnilleen pakastusrasian kokoista purkkia, jonka sisällä on vihko/paperi, johon pääset kirjoittamaan nimesi. Kotona voit logata käyntisi purkilla! Purkkien koko voi vaihdella pienestä bison-kapselista aina ammuslaatikon kokoiseen asiaan tai johonkin suurempaan/tarkemmin määrittelemättömän kokoiseen. Kannattaa tutustua kotona etsittävän kätkön attribuutteihin, niin saat jonkinlaista hajua, että minkä kokoista asiaa etsit ja kuinka hankalassa paikassa se on. Kannattaa aloittaa suht helpoista kätköistä ja näin saa niitä onnistumisen kokemuksia. Koska itse olen vasta kätköilyn alkutaipaleella, niin kätköjen löytymiseen menee varmaan normaalia enemmän aikaa. Yhtä kätköä etsin kaksi tuntia ja löysin sen viimein ja voi sitä löytämisen riemua :D Tuo kätkö oli kyllä jäänyt monelta kokeneemmalta löytämättä.

Ja muista vielä, et saa paljastua ulkopuolisille henkilöille, kätköä pitää etsiä puolisalaa. Muutoin vaarana on kätköjen paljastuminen ja mahdollisesti niiden tuhoutuminen.

2 comments

 1. Kiitos tuosta kätköblogista! :)
  Kiva harrastus se on, toki kans monta kertaa miettinyt, et mitähän ihmiset meinaa ku toinen tonkii jossain pusikossa jotain... monet katseet on saanut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmaan ajattelevat että tuollakin on lääkkeet ottamatta :D Tykkään eniten sellaisista kätköistä joissa saa ihan rauhassa etsiä ^__^ Eikä ne kaikista helpoimmat ole kivoja yhtään, tykkään ehkä eniten noista bison-kapseleista vaikka sinne ei saakaan laitettua mitään vaihtotavaraa.

   Delete

Designed by: Natalie Groth