22 May 2015

Päiväkirjan kirjoittamisesta

filofax05
Aivan ensimmäistä päiväkirjaa kirjoitin heti kun opin lukemaan ja kirjoittamaan eli seitsemänvuotiaana. Olin kirjoittanut jokaisen päivän kohdalle "oli ihan kiva päivä tänään" ja kun äitini mainitsi, että voisi sinne välillä kirjoittaa jotain muutakin, otin nokkiini ja päiväkirjan kirjoittelu tyssäsi siihen. Seuraavan kerran aktivoidun asian tiimoilta viidennellä luokalla ja kirjoittelin yhdeksänteen luokkaan saakka. Välissä oli useampia vuosia etten kirjoittanut päiväkirjaa ollenkaan mutta siskoni kuoltua 2011 ryhdyin kirjaamaan fiiliksiä kalenteriin päiväkirjanomaisesti ja tuo tapa on jäänyt sittemmin vakituiseksi.
filofax filofax03
Kuvissa näkyvän pinkin Filofaxin ostin Turusta viime kesänä. Harkinnassa on nahkainen Filofax, täytyy miettiä sen ostoa ennen vuodenvaihdetta. Tänään kävin Kodin Terrassa ostamassa rikkakasvien tappamiseen tarvittavaa nestettä ja samalla kävin kurkkaamassa maaleja ja tapetteja. Nappasin noita Tikkurilan maalisampleja (onko niille joku virallinen nimi?) ja tein niistä välilehtiä kalenteriin.

filofax02 filofax04 Olen koonnut kaikki tarvittavat salasanat (niitä on muuten paljon!) yhteen paikkaan ja kalenterista ne löytää näppärästi, olettaen etten hukkaa kalenteria. Reissuissa kalenteri kulkee myös mukana ja olen jemmanut postimerkkejä, washiteippisampleja ja tageja kalenterin takaosassa sijaitsevaan taskuun.

2 comments

 1. Sama tyyli täälläkin, eli kalenteriin tulee kirjattua ylös päälimmäisiä tunteita/juttuja/ajatuksia, ja kalenterin välistä löytyy myös muita juttuja...
  Teininä tuli kirjoitettua päiväkirjoja, harmi vain jossai välissä tuli tuhottua ne, kun se oma teiniajan angsti yms. oli niin noloa luettavaa, nyt aikuisena sitä pystyisi jopa ehkä lukemaan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole ihan varma onko kaikki vanhat kalenterit/päiväkirjat jäljellä mutta kyllä ne ainakin jossain vaiheessa oli aika noloa luettavaa :D

   Delete

Designed by: Natalie Groth